Unirea Spa - design interior

Spațiu care s-a născut din necesitatea unei palete de servicii recreative și care se adresează atât oaspeților hotelului, cât și ieşenilor dornici de relaxare. Construit la subsolul hotelului Unirea, acest spa beneficiază de mai multe cadre destinate petrecerii timpului liber: zonă cardio, zonă gym & spinning, saună uscată, saună umedă, salină, cabinete de masaj și, binenteles, piscină.

De la începutul proiectului s-a dorit o amenajare originală, armonioasă, care să suplinească prin strălucire și culoare poziționarea într-o zonă care nu beneficiază de iluminare naturală. În acest sens, una dintre tehnicile folosite a fost cea a ferestrelor false cu imagini reprezentând un peisaj, iluminate indirect cu o combinație între lumină caldă și rece, pentru a crea un efect cât mai natural.

De asemenea, s-a optat pentru materiale cât mai interesante, dar și rezistente la umezeală și trafic intens. În acest context, folosirea mozaicului în diverse spații a apărut că fiind oportună nu doar datorită rezistenței, ci și a multiplelor posibilități cromatice pe care le oferă: în zona de odihnă a saunelor s-a optat pentru o compoziție monoelement înconjurată de un degrade în nuanțe multicolore pastel, în zona canapelelor încălzite din jurul piscinei – contraste cald/rece pentru a sublinia delimitarea vizuală faţă de zona apei, iar pe peretele central, un mozaic din gresie, granit și sticlă turnată manual.

De altfel, culorile, însoțite de texturi, joacă poate cel mai important rol în amenajarea acestui loc, ele participând la evidențierea anumitor capete de perspectivă sau a unor zone din ambient. În plus, dinamica liniaturii sau a traseelor cromatice ajută la corectarea unor zone dezavantajate din punct de vedere al înălțimii, creind efecte optice care mediază vizual relația cu spațiul.

unirea-spa.ro