Restaurant Panoramic – Hotel Unirea, Iaşi – reamenajare, design interior

Restaurantul Panoramic, aflat la etajul 13 al Hotelului Unirea, reprezintă o marcă de referință în domeniul restaurației din zona Moldovei. Puncte sale forte sunt priveliștea, amplasarea în central orașului, meniu elegant și inovativ, bucătari premiați. Deţine, de altfel, un loc important în memoria afectivă a fiecărui ieșean, împreună cu hotelul în care ocupă ultimul etaj.

Reproiectarea spațiului, secondată de un refresh de identitate, a ținut să genereze o nouă percepție asupra restaurantului, imprimând ideea de nou & fresh. De asemenea, fiind vorba de un restaurant tip open space, s-a încercat o semi-compartimentare în care oaspeții să simtă intimitatea, beneficiind totodată de panorama uimitoare asupra orașului. De altfel, tot pentru a familiariza clientul cu orașul, au fost integrate pe fiecare coloană adosată hărți grafice care descriu priveliștea vizibilă din fiecare punct al restaurantului. În plus, elementele de decor și o parte din mobilier au fost proiectate pentru a face faţă cerințelor legate de mobilitate și modularitate, pentru a adapta spațiul și caracteristicile sale la orice tip de eveniment.

Din punctul de vedere al cromaticii, s-a urmărit o integrare a mobilierului pre-existent și s-a intervenit cu nuanțe de violet, ocru, griuri calde și alb, culori care se regăsesc și în lucrarea de artă murală amplasată pe peretele central al locației. Astfel, culorile circulă atât în plan vertical, cât și orizontal, și sunt evidențiate prin lumini suspendate, indirecte sau de tip wallwash.

De asemenea, în lobby s-a încercat crearea unor mici spații ușor retrase – sună paradoxal, însă prin folosirea unor obiecte decorative din alamă și nu numai, și a unor piese de anticariat ascunse prin nișe și firide, s-a reușit crearea unei atmosfere propice pauzelor de cafea, oferind posibilitatea de a admira priveliștea și într-un cadru mai informal.

restaurant-panoramic.ro