Mozaic pavimentar exterior

Lucrarea de față îmbină, ca orice mozaic, nevoia de ordin estetic a unei lucrări monumentale și componenta funcțională, în cazul de față aceea de a întrerupe un covor de mozaic periat, într-un mod original și decorativ.  Totodatã, intrarea în locuinţã s-a dorit a fi o reflexie a personalitãţii calde şi deschise spre inovaţie a beneficiarilor.

Realizat din cuburi cu latura de 1 cm, în nuanțe calde, din marmură și granit aplicate pe fața lucioasă, respectiv pe față mată, acest mozaic repetă laitmotivul decorativ al casei în curtea căreia este amplasat, astfel că liniile sinuoase circulă în plan vizual, de la balcoanele construite custom-made, și până la liniatura discretă a taluzurilor din grădină. Mozaicul este amplasat într-o zonă cu acces exclusiv pietonal, iar iarna este protejat de îngheț de o rețea de rezistențe specifică încălzirii prin paviment de exterior. Acest aspect nu modifică cu nimic structura exterioară a pieselor, optându-se pentru încălzire doar ca element de confort pe timp de iarnă.

Din punct de vedere cromatic, opțiunea pentru culorile organice, ușor de identificat în natură este justificată prin alăturarea cu elementele vegetale din grădină, împreună construind un tot unitar.