inland_rezidential_casam-4

Casa M - kids friendly

Asa cum ii spune si titlul, casa M este creata, din toate punctele de vedere, pentru a fi prietenoasa cu copii. De la cromatica relaxanta in spatiile comune si vibranta in spatiile copiilor, pana la colturile rotunjite, sistemul de iluminat intuitiv si pozitionarea elementelor de mobilier pentru a fi cat mai la indemana copiilor sau, din contra, pentru a nu reprezenta un pericol pentru ei. Elementele de decor reprezinta si jucarii senzoriale totodata, copii putand simti lemnul (driftwood, lemn natural de diverse esente), metalul, diferite textile.

Din punct de vedere al compozitiei, in fiecare dintre spatii s-a incercat mentinerea unui centru de interes -evidentiat prin formele originale sau culori pure, iar tavanele sunt vopsite in alb optic tocmai pentru a mentine senzatia de spatialitate si de a contura frumos corpurile de iluminat.

Texturile naturale, imbinate cu cele contemporane ale metalului si mdf-ului vopsit circula in tot ambientul, iar peretii sunt punctati doar in dormitoare cu tapet in ton cu atmosfera camerei.

O nota in plus de naturalete o dau covoarele de tip patchwork, aspectul lor uzat contrastand intr-un mod interesant cu luciul arctic al mobilierului.